Welkom aan de bewoners van Zideris

15 maart 2015 -  

Zoals we allemaal hebben kunnen zien is het gebouw van Zideris op het grondgebied van de Hucht klaar.

Vana de 1e week van april zal de Hucht (want het gebouw blijft de naam behouden) elke avond geopend zijn voor familieleden van de nieuwe bewoners om te klussen. En op 4 en 6 april zal het gebouw de hele dag open zijn daarvoor.

De verhuizing vindt plaats op 7 en 8 april.

Op 29 mei zal de officiële opening van het gebouw zijn.

Wij als buurtwerkgroep zullen daar aanwezig zijn en we willen namens de buurt een cadeau gaan aanbieden.

Tevens is er een oproep van Zideris aan de buurt. Ze zoeken vrijwilligers om met de bewoners van de Hucht een boodschapje te doen in de stad (koffie drinken!), om te fietsen op de duofiets, een bezoekje te brengen aan een bewoner of een spelletje te doen. Maar ook om bijvoorbeeld samen naar de film te gaan.

De kosten die gemaakt worden met een bewoner worden betaald door de bewoner.

Vrijwilligers krijgen een vrijwilligerscontract, dat betekend dat de vrijwilliger verzekerd is bij Zideris, het Zideris-magazine ontvangt en een jaarlijks kerstpakket.

Het DAC (dagactiviteitencentrum) gaat onderdak bieden van maandag t/m vrijdagochtend aan ongeveer 10 ouder wordende cliënten om voornamelijk creatief bezig te zijn.

Ook is er een plan om dienstverlenend in de buurt bezig te zijn met een groepje actieve cliënten.

Op vrijdag is het DAC gesloten en kan de ruimte door de buurtbewoners gebruikt worden voor activiteiten zoals een knutselmiddag, verjaardag of kinderpartijtje!

Voor alle vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Marini Buttner, te bereiken via emailadres: m.buttner@zideris.nl.

 

 

 

 

Comments are closed.