Tropische Kas

Tekst overgenomen uit De Gelderlander, 29 november 2016.

Er komt een nieuw plan voor het terrein van de Tropische Kas aan de Arboretumlaan. In plaats van een gebouw van drie verdiepingen, komt er een van vier verdiepingen. Dat is althans het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

tropische-kasFoto: Arnold Winkel, DG

Uitstraling
De belangrijkste reden voor de aanpassing van het plan is de uitstraling van de nieuwbouw. Het pand komt te liggen tussen beeldengalerij Het Depot en het Gebouw met de Klok. Met name de afstand tot dat laatste pand, waar tegenwoordig studenten in wonen, is van belang.

Smaller gebouw
Alle drie de gebouwen staan naast het arboretum De Dreijen. Burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat er vanaf de Arboretumlaan zicht is op het arboretum. Door de nieuwbouw een verdieping hoger te maken, ontstaat er een smaller gebouw. Daardoor neemt de afstand van dit bouwwerk tot het Gebouw met de Klok toe van 12 naar 19 meter en is er tegelijkertijd een beter zicht op het park.

20 appartementen
De aanpassing aan het pand betekent ook dat er een appartement minder in komt. Oorspronkelijk stondenĀ er 21 woningen van 74 vierkante meter op de planning, nu worden dat er 20.

De gemeenteraad praat tijdens de politieke avond van 12 december over het aangepaste bouwplan.

Comments are closed.